Att åka på festival

Det kan vara en fantastisk upplevelse att åka på festival. Bara det att tillsammans med en stor publik uppleva sina favoritband kan vara en mäktig upplevelse. Man möter andra med samma musiksmak och campar, sover i tält. Ja, att åka på festival kan vara en otrolig upplevelse – ett riktigt äventyr!

Tänk säkerhet
För absolut bästa upplevelse finns det några saker du bör tänka på redan innan du besöker en festival.images (17)

Tänk på att det bästa är att du åker tillsammans med någon. Att ni åtminstone är minst två som reser tillsammans.

Nästa sak att tänka på är att det är bra att ta reda på hur arrangören arbetar med säkerhetsfrågor.. Du kan ta reda på det genom att ringa till arrangören och helt enkelt fråga hur de tänkt kring säkerheten. Du kan så klart även söka information genom ett besök på deras webbplats. Där du bör finna information om just säkerhetsfrågor. Det är extremt viktigt.

Vad händer om någon blir akut sjuk? Om tält på campingen börjar brinna? Det blir bråk mellan festivaldeltagare? Mycket kan hända, speciellt om det förekommer alkohol och andra droger.

Redan då du kommer till festivalområdet är det alltså mycket bra att du tar reda på hur du och dina kompisar kan ta er runt i festivalområdet och hur ni tar er fram och tillbaka mellan festivalområdet och campingområdet.

Bestäm en gemensam uppsamlingsplats för det fall ni kommer ifrån varandra. Besluta er redan innan ni åker till festivalen att ni ska hålla ihop – hela tiden. Håll er till de upplysta vägarna.

Ni kan alltid kontakta festivalpersonalen och/eller de som bemannar campingen om ni behöver hjälp eller något har hänt.

Kom ihåg att det alltid är bra att vara väl förberedd!

Alkohol och festival – hör ihop
Ofta hör musikfestival och alkohol ihop! En del festivaler är till och med sponsrade av alkoholproducenter.

Det rör sig väldigt många människor på festivalområdet och det finns en hel del festivaldeltagare som har fått i sig för mycket alkohol eller droger. Det är vanligt att alkoholen flödar fritt på själva campingområdena. Ingen kontrollerar åldersgränser eller om någon blir för full. Därmed kan de som vill, dricka stora mängder helt ostört.

Skydda dig och din kropp
Höga ljudvolymer kan ge hörselskador, ta med dig öronproppar eller använd hörselkåpor.

Klämrisken är stor om du står längs fram. Det är enorma krafter i rörelse då en folkmassa tränger på.

Förvara dina värdesaker som pengar och mobiltelefon på ett säkert sätt i en väska som du lätt tar med dig.

Ta med dig en påfyllningsbar vattenflaska. Kom ihåg att alkohol är vätskedrivande och kan leda till vätskebrist. Se till att dricka vatten. Kombinationen alkohol och för lite av både mat och vatten, innebär att man förlorar omdömet och utsätter sig för stora risker då man hamnar i ett hjälplöst tillstånd.

Gör ditt bästa – så blir din festivalupplevelse den bästa!

 
 
 
videozoom