Sweden Rock

Allt började i den lilla orten Olofström år 1992. Där startades “Sommarfestivalen” med ett fåtal band inbjudna. Året därpå flyttade festivalen till Karlshamn och höll öppet under två dagar. På den tiden kallades festivalen för Karlshamn Rock Festival, ett namn som kom att ändras år 1998. Det var nämligen året då festivalen flyttade till det ställe den än i dag hålls på – Norje i Sölvesborg. Det var även det första året då festivalen bytte namn, till det vi än i dag känner den som – Sweden Rock. Denna svenska festival har med åren blivit ett internationellt fenomen.

Festival under fyra dagar

Festivalen hålls under ett antal dagar under sommaren. På festivalområdet finns en camping där folk slår upp tält, festar och har roligt i väntan på att deras favoritartister ska uppträda. År 2008 slog festivalen publikrekord med 33 200 besökare per dag. Det gjorde Sweden Rock till Sveriges genom tiderna största festival. Festivalen har varje år toppnamn inom rockvärlden. En del förändringar väntar nästa års festival. Sweden Rock köps upp av Live Nation, som är en arrangörsjätte som driver flera festivaler i Sverige och utomlands. De säger att ingenting kommer att förändras mer än att ett annat företag står som ägare. I övrigt kommer festivalen att pågå som vanligt.

Känd för sin mångfald

Sweden Rock är en festival som många reser långväga för att komma till och få uppleva. Den har fått ett rykte om sig att vara den festival som har störst åldersspann. Varje år kan man se allt från pensionärer och unga vuxna till spädbarn med sina föräldrar. På festivalen samlas folk som älskar musiken. Från de som har älskat hårdrocken i 40 år till de som växte upp under 90-talet när rocken hade förändrats avsevärt. Nästa års stora akt blir bland annat Aerosmith. Tidigare år har Sweden Rock bjudit på artister som Def Leppard, Ozzy Osbourne, Slayer, Rob Zombie, Thin Lizzy och Asia.

 
 
 
videozoom