Way out West-festivalen

Festivaler har i det närmaste blivit stor kultur i Sverige. Varje år arrangeras det massor av utomhusfestivaler dit människor åker för att lyssna på musik och ha trevligt i goda vänners lag. Med inbjudna artister från hela världen finns det någon festival som passar de flesta. Många festivaler har olika inriktningar. Det kan vara rock, reggae, synth och allt däremellan. På senare år har även stadsfestivaler blivit ett vanligare inslag i svensk festivalsommar. Tidigare har festivalerna ofta hållits på öde platser där man inte stör omgivningen. Eftersom att festivalbesökarna ofta campar behövs det också campingplatser till alla.

Göteborg förvandlas till en folkfest

En av de starkast lysande stjärnorna på festivalhimlen just nu är Way out West. Festivalens första upplaga hölls år 2007 och lockade då till sig 18 000 festivalsugna besökare. Festivalen blev en succé och har sedan dess lockat till sig en enorm publik, som bara växer för varje år. Numer är biljetterna utsålda varje år, mycket tack vare den goda stämningen och de internationella artisterna som besöker Göteborg och Slottsskogen för ett par dagar av sång, dans och skratt. Way out West tar tips från besökarna gällande vilka artister de vill se på festivalen. En fullständig lista över banden som kommer delta hittar man på deras officiella hemsida.

Världsartister i Göteborg

Festivalens första år bjöd på artister som Kanye West, The Hives och Teddybears STHLM. Andra stora artister som varit där under åren är Röyksopp, Arctic Monkeys, Pet Shop Boys och Motörhead. Festivalen har tre huvudsakliga scener som är placerade i Slottsskogen. Även mindre scener finns utspridda i Göteborgs stad, något som gör att Way out West förvandlar staden till en enda stor festival och folkfest ett par dagar om året. År 2011 utsågs festivalen till den mest innovativa festivalen av O Music Awards. Den har även omskrivits i The Times och prisats av flera internationella medier. För de som älskar musik, sol och festlig stämning är Way out West ett givet val.

 
 
 
videozoom